Proef je streek, proef YSAR

YSAR gin

Verhaal

YSAR gin is niet zomaar de zoveelste gin. Het is een gin met een verhaal. Na veel brainstormen kwamen we tot het idee om een gin te maken waarbij we onze eigen streek kunnen proeven. Wat groeit er rondom ons? YSAR gin wordt gemaakt van kruiden uit de IJZER vallei. Het is een kruidige gin met pit maar die tegelijk ook subtiel en “smooth” overkomt. Vooral de aroma’s van brandnetel en kamille komen goed tot uiting.

Niet alleen met kruiden uit onze eigen streek maar de gin wordt ook gestookt in onze eigen provincie West-Vlaanderen. We zijn trots om onze Ysar gin te presenteren.


Omschrijving

De rivier meandert door de kleurrijke velden van het West-Vlaamse landschap. Haar oevers weelderig met geurende kruiden, zo is ook het karakter van de YSAR gin : verrassend en toch zo vertrouwd. Het aangenaam kruidige aroma van YSAR komt door het gebruik van brandnetel, dovenetel en wilde hop. In de smaak is daar opnieuw die warme kruidigheid, maar nu subtieler, die overgaat in een zacht florale toets van vlierbloesem en kamille. Finaal rollen kruidigheid en fruitigheid over elkaar, als een waarlijke stroomversnelling in de rivier, om daarna rustig en lang uit te vloeien. YSAR is als de rivier en de rivier is als YSAR... Geniet van YSAR uit een stoere tumbler On the Rocks, met een zachte neutrale of fruitige tonic en geniet vooral van YSAR in goed gezelschap!


Ingrediënten

Vlierbloesem, jeneverbes, wilde hop, kamille, kalmoes, brandnetel, dovenetel, zoethout en kruidnagel.


Proef de puurheid van de natuur uit onze eigen streek.